18 FEBRUARI 2020 - VINCENT VAN AMSTERDAM/ EVA TEBBE & MICHAELA RIENER

DINSDAG 18 FEBRUARI 2020
DUBBELCONCERT: VINCENT VAN AMSTERDAM/ EVA TEBBE & MICHAELA RIENER
locatie: De Link in Het Cenakel, Tilburg
zaal open 20:00 | aanvang 20:30 uur | normaal €15,- | student €5,-

Hedenavond een dubbelconcert. Accordeonist Van Amsterdam verkent de grenzen van zijn instrument tijdens twee gloednieuwe, eerder dit seizoen verschenen stukken. Na de pauze een selectie uit Kate Moore’s songcycle The Open Road door harpiste Eva Tebbe en zangeres Michaela Riener.
Programma:

Vincent van Amsterdam

  • Far-field (2019) – Merijn Bisschops
  • Afbuigingsjuk (2019) – Christiaan Richter

Eva Tebbe & Michaela Riener

  • een selectie uit: The Open Road (2008) – Kate Moore
    naar een tekst van Walt Whitman (1819-1892)
Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009) en het Nederlands Conservatorium Concours (2014). In 2014 heeft Vincent zijn Master of Music studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, vanaf 2018 is Vincent docent op de Master of Music opleiding aan ditzelfde Fontys Conservatorium.
Harpiste Eva Tebbe staat als veelzijdige muzikale persoonlijkheid op de (inter)nationale kamermuziekpodia, verstrekt compositieopdrachten en arrangeert haar eigen repertoire. Als harpiste, performer en vocalist werkt zij veelvuldig mee aan theaterproducties.

De Oostenrijkse zangeres Michaela Riener heeft zich toegelegd op de historische uitvoeringspraktijk van Oude Muziek en de uitvoering van Hedendaagse Muziek. In 2010 sloot ze de Masters opleiding Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag af, waar ze studeerde bij Jill Feldman, Gerda van Zelm, Michael Chance en Peter Kooij. Haar interesse voor verschillende muziekstijlen en haar achtergrond als pianiste heeft ervoor gezorgd, dat ze nauw betrokken is bij zeer uiteenlopende kamermuziekformaties.


AGENDA  |  TICKETS