28 APRIL 2020 - INSOMNIO

DINSDAG 28 APRIL 2020
INSOMNIO
locatie: De Link in Het Cenakel, Tilburg
CONCERT UITGESTELD

Omwille van de veiligheid geven we gehoor aan de openbare oproep tot sociale onthouding t/m 6 juni. We proberen het concert op een later moment in te halen.


Het Utrechtse ensemble Insomnio besluit ons seizoen feestelijk in het thema vogelzang; het is en blijft een onuitputtelijke inspiratiebron voor componisten, ook in de 21e eeuw. Spectaculair op het programma is Bird Concerto With Pianosong van Jonathan Harvey, met Laura Sandee als soliste.
Programma:

  • Seung-Won Oh – The Birds of Paradise
  • Jukka Tiensuu – Appo
  • Jonathan Harvey – Bird Concerto with Pianosong

Insomnio:
Ulrich Pöhl dirigent
Laura Sandee piano
Stefanie Liedtke blokfluit

Vogelzang: het meest ongrijpbare lied van de natuur is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor musici. Vanavond speelt het Utrechtse ensemble Insomnio een ‘vogelprogramma’ met louter 21e-eeuwse muziek. Klapstuk is de wereldpremière van de Koreaanse Seung-Won Oh, wier werk door de Volkskrant ‘verfijnd’ en ‘opwindend’ is genoemd. Daarnaast klinken werken van de Fin Jukka Tiensuu en de Engelsman Jonathan Harvey.

Harvey schreef met zijn geestig getitelde Bird Concerto with Pianosong (2001) een magistraal eerbetoon aan Olivier Messiaen, de componist in wiens oeuvre vogels alomtegenwoordig zijn. Harvey leverde een huzarenstuk door piano, ensemble, live elektronica én opnames van veertig Californische zangvogels samen te smeden tot muziek van onaardse schoonheid. Laura Sandee van Insomnio neemt de pianopartij voor haar rekening. In het blokfluitconcert Appo (2017) van Jukka Tiensuu, dat nooit eerder in Nederland te horen was, komt de Finse natuur spetterend tot leven.


AGENDA  |  TICKETS