31 MAART 2020 - MEESTER/ GEZEL: MIRIAM OVERLACH

DINSDAG 31 MAART 2020
MEESTER/ GEZEL: MIRIAM OVERLACH
locatie: De Link in Het Cenakel, Tilburg
zaal open 20:00 | aanvang 20:30 uur | normaal €15,- | student €5,-

Aan harpiste Miriam Overlach, sinds 2018 docent aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, valt dit jaar de eer te beurt op te treden tijdens ons terugkerende  programma-onderdeel Meester / Gezel. We zijn benieuwd hoe zij haar studenten enthousiasmeert om hedendaagse muziek te spelen.
Programma:

n.t.b.

Miriam Overlach treedt op als soliste en kamermusicus, is oprichter van Ensemble Lumaka en Composing for Harp en houdt zich intensief bezig met hedendaagse muziek, muziektheater en performance. Ze speelt regelmatig met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest als ook in hedendaagse muziekensembles zoals Ensemble Modern Frankfurt en het oh ton-ensemble Oldenburg. Sinds 2017 speelt Miriam met harpiste Marianne Smit het monumentale harpduo ‚Freude‘ van Karlheinz Stockhausen, die in 2006 het werk voor Marianne componeerde. Zij geven hiermee internationaal uitvoeringen zoals bijvoorbeeld op het Bologna Festival of tijdens het herdenkingsconcert in Stockhausens woonplaats Kürten.

Miriam won eerste prijzen op het Concours ‚Martine Géliot‘, het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Nederlands Harp Concours en is laureate van het ‘Deutscher Musikwettbewerb’. De afgelopen jaren gaf zij veelvuldig solo- en kamermuziekrecitals in Nederland en Duitsland (o.a. een tournee via de Musikwettbewerb) in onder meer de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam, de Norddeutsche Rundfunk in Hannover en tijdens het Grachtenfestival.


AGENDA  |  TICKETS