8 OKTOBER 2019 - DUO MADER/PAPANDREOPOULOS

DINSDAG 8 OKTOBER 2019
DUO MADER/PAPANDREOPOULOS
locatie: De Link in Het Cenakel, Tilburg
zaal open 20:00 | aanvang 20:30 uur | normaal €15,- | student €5,-

Saxofonist Andreas Mader en pianist Christos Papandreopoulos onderscheiden zich in hun uitvoeringen door sterke narratieve kaders. Vandaag staat de mythe van de verketterde Lilith op het programma; een verhaal over wraak en zelfdestructie. Het duo brengt vier verschillende vertolkingen ten gehore. Het project Lilith & Lulu won de “Oorkaanprijs 2018” en het duo was één van de finalisten van de Dutch Classical Talent Tour 2019/2020.
 
Programma:

William Bolcom (*1938): Lilith
Nadir Vassena (*1970): Nocturnes I and II
from Nocturnes I-III
Sam David Wamper (*1983): Portrait of Lilith (Faces of a woman)
Alban Berg (1885-1935): Vier Stücke Op. 5
Alban Berg: excerpts from Symphonische Stücke aus der Oper Lulu

 
Lilith & Lulu

De Amerikaanse componist William Bolcom laat de saxofoon klinken als het verleidelijk lied van een vrouw, het gegrom van een wild dier of het krijsen van een monster. Dit zijn de geluiden van Lilith, de wonderschone vrouw wiens hart vele malen gebroken is en terugkeert als boze geest op zoek naar wraak. Lilith is het aloude archetype van de femme fatale. Deze bovennatuurlijke femme fatale keert terug op aarde als mens, Lulu.

Op deze wijze wordt Lulu op het toneel geroepen in Alban Berg’s laatste, gelijknamige opera. Ze wordt neergezet als menselijke slang en een onschuldige moordenares, gevormd door de moderne psychologie en beschaving, op weg naar zelfvernietiging. De saxofoon imiteert haar lied.

De werken van Bolcom en Berg worden verenigd met muziek van Nadir Vaddena en de jonge Nederlandse componist Sam David Wamper.


AGENDA  |  TICKETS