Artist Residency 2019

ARTIST RESIDENCY DE LINK & AMPA 2019

Vanaf 2018 organiseert De Link jaarlijks een Artist Residency waarin veelbelovende componisten en musici de kans krijgen om samen te werken aan een nieuwe muziekproductie. Voor de tweede editie wordt componiste Genevieve Murphy gekoppeld aan een Master student van de AMPA. (binnenkort bekend)

In de week van 10 t/m 16 april 2019 krijgen zij de tijd en ruimte om te experimenteren in de zaal van Het Cenakel. Op dinsdag 16 april 2019 wordt de gloednieuwe compositie in première gebracht bij De Link.


Genevieve Murphy

Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde aan het Royal Conservatoire of Glasgow (Junior School), Birmingham Conservatoire (Bachelor Muziek en Compositie) en haalde haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (2013). Ze volgde lessen bij David Fenessey, Howard Skempton, Joe Cutler, Michael Walters, Martijn Padding, en Yannis Kyriakides.

Haar werk is beïnvloed door psychologie en onvermogen. Haar composities worden regelmatig uitgevoerd in concertzalen en kunstgalerieën waaronder Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw, Stedelijk Museum Amsterdam, Sectie C (Eindhoven), Muzički salon SC (Zagreb), ESC (Graz), La Fenice Theatre (Venice), MAXXI (Rome). Slagwerk Den Haag, Camerata RCO, Storioni Trio, Ex Novo Ensemble en IEMA hebben haar stukken gespeeld. Genevieve’s werk ‘Fine 5’ werd in 2016 genomineerd voor de International Rostrum of Composers. Zij representeerde Nederland in de categorie jonger dan 30. In 2017 ontving ze als componist en uitvoerder de Nieuwe Makers Subsidie van Fonds Podiumkunsten met ‘NB Projects’.TERUG NAAR OVERZICHT