DINSDAG 2 APRIL 2019 - CELLO OCTET AMSTERDAM

DINSDAG 2 APRIL 2019
locatie: De Link in Het Cenakel, Cenakel 1, Tilburg
zaal open: 20:00 uur | aanvang 20:30 uur |

CELLO OCTET AMSTERDAM
Bang on a Can-componist Michael Gordon is een groot liefhebber van de homogene bezetting. Zijn Cello Octet, geschreven in opdracht van het Internationaal geprezen Cello Octet Amsterdam, is nu al een legendarisch vervolg op zijn ‘Timber’ en ‘Rushes’.
Programma

  • Cello Octet – Michael Gordon

Cello Octet Amsterdam is een uniek ensemble dat internationaal een begrip is geworden. Het octet staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zei in een interview: “Dit ensemble is een schat, het is een geweldig voorbeeld voor de muziekwereld (…). Overal waar ik speel—Brazilië, Japan, USA—word ik over het Cello Octet aangesproken.”

Het octet heeft meer dan 80 wereldpremières uitgevoerd, waarvan de meeste aan het octet zijn opgedragen, van componisten als Xenakis, Nobre, Halffter, Donatoni, De Pablo, Denisov, Gubaidulina, Pärt, Berio, Loevendie, Riley, Kagel en Glass. Ook bracht het ensemble inmiddels al 18 cd’s uit. Naast optredens in belangrijke Europese zalen, heeft Cello Octet Amsterdam concerten gegeven in de Verenigde Staten, Canada, Midden- en Zuid Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Cello Octet Amsterdam:
Sanne Bijker
Claire Bleumer
Sanne van der Horst
Rares Mihailescu
René van Munster
Alistair Sung
Esther Torrenga
Geneviève Verhage

AGENDA  |  TICKETS | We Are Public pas geldig