DINSDAG 22 JANUARI 2019 - JOSEPH PUGLIA & KEREN MOTSERI

DINSDAG 22 JANUARI 2019
locatie: De Link in Het Cenakel, Cenakel 1, Tilburg
zaal open: 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | We Are Public geldig

JOSEPH PUGLIA & KEREN MOTSERI
Componist Jürg Frey (Zwitserland) schreef speciaal voor violist Joseph Puglia en sopraan Keren Motseri een nieuw werk. De Amerikaans Nederlandse violist Joseph Puglia staat bekend om zijn uitmuntende interpretaties van nieuw gecomponeerde muziek. Keren Motseri zingt concert- en operarepertoire van de Renaissance tot en met de 21ste eeuw.
Programma: Words and Music
Jurg Frey –Windwörter (2018)

pauze

Klas Torstensson – Le dolci parole (2004)
György Kurtág – part 2 of Kafka Fragments ’Der Wahre Weg’ (1987)
Pieter Smithuijsen – 6 Dances for violin solo (2018 wereldpremière)
Hana Ajiashvili – Lullaby for Stars (2018 wereldpremière)

Violist Joseph Puglia werd in 1984 in New York City geboren, en begon op vierjarige leeftijd met viool spelen. In 2002 werd hij toegelaten tot Juilliards bachelorprogramma met een zogenaamde full scholarship. In 2008 behaalde hij een Master of Music diploma van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij voor zijn eindexamen de hoogst mogelijke cijfers kreeg. Joseph maakte zijn solodebuut in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2009. Hij heeft in veel beroemde zalen gespeeld, onder andere Carnegie Hall, Lincoln Center (New York), Queen Elizabeth Hall (Londen), Cite de la Musique, Salle Pleyel (Parijs) en in Australie op het Melbourne International Arts Festival. Joseph is een fervent pleitbezorger van hedendaagse muziek, en speelt als concertmeester bij het Asko|Schoenberg Ensemble. Hij heeft veel wereldpremières gebracht in Europa en de VS, en heeft ook met veel vooraanstaande componisten samengewerkt, zoals John Adams, Peter Eotvos, Heinz Holliger, Oliver Knussen en Louis Andriessen.

De Israëlische sopraan Keren Motseri studeerde cello en sloot haar doctoraal biologie summa cum laude af, waarna ze haar Masteropleiding voltooide aan de Dutch National Opera Academy.

 Keren zingt concert- en operarepertoire van de Renaissance tot en met de 21ste eeuw. Enkele van haar meest opvallende voorstellingen waren met de Nederlandse Bachvereniging (met dirigenten Richard Egarr en Jos van Veldhoven), het Residentie Orkest (Jaap van Zweden), het Asko/Schönberg (Reinbert de Leeuw en Etienne Siebens), het Radio Filharmonisch Orkest (Peter Eötvös) en MusikFabrik (Daniel Reuss).

 Ze wordt regelmatig uitgenodigd op internationale festivals als  het Holland Festival in Amsterdam, Festival d’Automne à Paris, Sacrum Profanum Festival in Krakow, het Oude Muziekfestival in Utrecht en het Festival de Musica Antiga in Barcelona.

 Keren heeft  als veelgevraagd vertolker van hedendaagse muziek in Europa gewerkt met componisten als Kaija Saariaho, Steve Reich, Pascal Dusapin, Louis Andriessen en Michel van der Aa.


AGENDA  | TICKETS