DINSDAG 5 JANUARI 2021 - TOMOKO MUKAIYAMA - END AND BEGINNING

DINSDAG 5 JANUARI 2021
TOMOKO MUKAIYAMA – END AND BEGINNING
locatie: De Link in Het Cenakel, Tilburg
zaal open 20:00 | aanvang 20:30 uur | normaal €20,- | student €10,-
Dit concert is ook te bezoeken met een combiticket: 3 concerten voor €50,- (alleen geldig bij Eklekto, Tomoko Mukayama en Juliet Fraser)

Pianiste Tomoko Mukaiyama plaatst in End and Beginning klanken van barse wanhoop over een einde dat gedrenkt is in bittere duisternis tegenover de aankondiging van nieuw helder leven. In het onverbiddelijke Composition No. 2 ‘Dies Irae’ van Galina Oestvolskaja is ze omringd door acht contrabassen die terzijde gestaan worden door slagwerk. Samen trekken ze zware zwarte gordijnen van geluid op. In ‘Bells’, dat speciaal voor dit programma geschreven is, gebruikt haar landgenoot Alexander Raskatov dezelfde bezetting voor muziek die een nieuw begin aankondigt. Het zijn twee uitersten die elkaar vrijwel vanzelfsprekend raken.
Mukaiyama voegt aan deze muzikale vertelling een visuele dimensie toe. In samenwerking met cinematograaf Reinier van Brummelen heeft ze een installatie met bewegende beelden en licht gecreëerd, waarin ze tijd lijkt te willen stilzetten. End and Beginning is een cyclus die het leven van het individu, van de mens en van de wereld omspant. Een meditatie op het einde en oneindigheid.
Programma

  • Composition No. 2 ‘Dies Irae’ (1973) – Galina Oestvolskaja
  • ‘Bells’ (2019) – Alexander Raskatov

AGENDA | TICKETS