DINSDAG 8 JANUARI 2019 - KLUSTER5

DI 8 JANUARI 2019
locatie: De Link in Het Cenakel, Cenakel 1, Tilburg
zaal open: 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | We Are Public geldig

KLUSTER5

Een programma met nieuwe werken van jonge componisten, allen speciaal voor Kluster5 geschreven. Maak kennis met de verschillende klankwerelden van de meest talentvolle componisten van nu, die aan de start van een veelbelovende carrière staan.

Luister in dit programma naar subtiele kleuren en klankwerelden om met je ogen dicht in te verdwijnen, en je te verliezen in een wereld waar muziek en omgeving met elkaar versmelten. Jan-Peter de Graaff en Celia Swart schreven werken geïnspireerd op Den Haag; de thuisstad van Kluster5. Gaudeamus-prijswinnaar Aart Strootman baseerde zijn bijzondere compositie op een improvisatie van de meesterlijke Micha Mengelberg in de laatste fase van zijn leven. In de Nocturne van Gaudeamus nominee Chaz Underriner smelten de klanken van het ensemble samen met omgevingsgeluiden van zijn geboortegrond in de heuvellandschappen van Texas.

Programma

Chaz Underriner – Nocturne series: 8 (2017)
Patrick Ellis – Unfolding Chamber Piece (2018)
Jan-Peter de Graaff – Reeks en Progressie (2016)
– pauze –
Graham Flett – of a beast (2016)
Celia Swart – Den Haag series
#1 Boven Hoge Gebouwen (2017)
#2 Hoge Uren (2018)
Aart Strootman – Shambling Emerge (2017)

De ongewone bezetting van het Haagse ensemble Kluster5 zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen; van hedendaags klassiek tot crossover richting lichte muziek. Door het spelen van nieuwe werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn laat het kwintet een nog ongehoord geluid horen. Het ensemble werkt graag met componisten van zijn eigen generatie. Kluster5 gaat samenwerkingen aan met vooraanstaande kunstenaars uit allerlei disciplines, improviseert en componeert eigen muziek.

Daan van Koppen – saxofoon
Isa Goldschmeding – viool
Jennifer Heins – slagwerk
Martin van Hees – gitaar
Tim Sabel – piano


AGENDA  |  TICKETS