DINSDAG 9 OKTOBER 2018 - MAYA FRIDMAN / AYA SUZUKI

 
DINSDAG 9 OKTOBER 2018
locatie: De Link in Het Cenakel, Cenakel 1, Tilburg
zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | We Are Public geldig

DUBBELCONCERT: MAYA FRIDMAN / AYA SUZUKI
 
Aanstormend muziektalent: de Russische celliste Maya Fridman en de Japanse percussioniste Aya Suzuki in een dubbelconcert. In het programma ‘Metal Works’ gebruikt Aya Suzuki alleen metalen instrumenten. Ieder instrument, waaronder vibrafoon een grote triangel en aluminium buizen, is gemaakt van een ander materiaal dat eigen klanken en boventonen produceert. Maya Fridman speelt ‘Canti d’inizio e fine’ van componist Maxim Shalygin. Zes songs, die ieder staan voor een denkbeeldige archiefmap met Holocaust-slachtoffers en als benaming een deel van het Duitse alfabet dragen. Tot slot een epiloog, Todesfuge, geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van Paul Celan. Fridman geeft in haar uitvoering van de ‘Canti d’inizio e fine’ bijzondere aandacht aan de ervaring van tijd en klank, die langzaam sublieme transformaties ondergaan.
 

Programma Aya Suzuki

  • Dream – John Cage
  • solo triangle piece – Hugo Morales
  • Lu – Hugo Morales
  • Omar – Franco Donatoni

Programma Maya Fridman

  • Canti d’inizio e fine – Maxim Shalygin

De Japanse Aya Suzuki begon haar muzikale loopbaan op zeer jonge leeftijd. Ze studeerde aan de Toho-Gakuen school of music in Tokyo bij de wereldberoemde marimba speler Keiko Abe. In 2012 won ze de eerste prijs van The contest of Marimba Spiritual en in 2013 Aya de eerste prijs van het Drum Festival in Poland (inclusief de algehele GrandPrix). Op dit moment volgt ze haar Master studie bij Wim Konink aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent.

Celliste Maya Fridman, geboren in Moskou in 1989, woont in Nederland. Ze studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. In haar solo programma’s speelt ze grote werken van de laatste eeuw en de allernieuwste werken van hedendaagse componisten. Maya is musician-in-residence 2017/2018 bij Gaudeamus en een van de finalisten van de Dutch Classical Talent Award 2018/2019. In 2013 werd ze Beste Muzikant in De Grote Prijs Van Nederland. In haar projecten werkte ze onder andere samen met componist Jyoti Verhoeff, Aeon Trio, flamenco gitarist Jeff Heijne en pianist Artem Belogurov. Maya was gastspeler bij de band FAUN tijdens hun Von Den Elben en Luna tours en speelde samen met gitaarlegende Harry Sacksioni tijdens zijn 65 Jubileum tour. Momenteel tourt zij met Asko|Schönbergs K[h]AOS, Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni in de productie ‘Salam’. Ook heeft zij met hen samengewerkt tijdens de productie ‘Carroussel’.Onlangs verscheen haar derde album ‘Fiery Angel’ dat eigen arrangementen bevat van Prokofiev’s ‘The Fiery Angel Opera’ in samenwerking met pianist Artem Belogurov.


AGENDA  |  TICKETS