21 JANUARI 2020 – OERKNAL

TUESDAY 21 JANUARI 2020
OERKNAL
location: De Link at Het Cenakel, Tilburg
hall open 20:00 | start 20:30 uur | normal price €15,- | student €5,-

Oerknal presenteert een concert rondom Canadese en Iraanse componisten. Intrigerend, verfijnd repertoire voor viool en slagwerk, uitgevoerd door Jellantsje de Vries en Christian Smith. Het concert is gebaseerd op een selectie van Linda Catlin Smith’s indrukwekkende duo Dirt Road. De muziek van de Canadese componiste Linda Catlin Smith is meditatief en elegant, wordt gekarakteriseerd door een fragiele, expressieve diepgang. Zo ook het werk Dirt Road. Het is een collectie van korte stukken voor viool en percussie, meditatief en hypnotiserend, waarbij tijd naar de achtergrond lijkt te verschuiven

In dialoog met Dirt Road wordt muziek gespeeld van de Iraanse componisten Aida Shirazi en Ashkan Behzadi.
Het werk van Aida Shirazi wordt regelmatig gespeeld in Iran, Amerika en Europa. Op dit moment is Aida Shirazi Ph.D. kandidaat compositie aan de universiteit van California. One Day, The Bird Will Be Free… is een sprankelend werk voor viool solo, geschreven in 2017.

De Canadees/ Iraanse componist Ashkan Behzadi woont in New York City. Zijn Morfismo plastico is een virtuoos en dynamisch duet voor marimba en viool. Uiterst subtiele impulsen van pizzicato en marimba creëren punten waarover als het ware een plastische vorm van bredere klanken uitgegoten wordt.
Program

Aida Shirazi One Day, The Bird Will Be Free… (2017)

Ashkan Behzadi Morfismo plastico (2012)

pause

Linda Catlin Smith Selection from Dirt Road (2006)


AGENDA | TICKETS