DINSDAG 16 APRIL 2019 – ARTIST RESIDENCY GENEVIEVE MURPHY – MARTIN VAN HEES

DINSDAG 16 APRIL 2019
locatie: De Link in Het Cenakel, Cenakel 1, Tilburg
zaal open: 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | We Are Public geldig

DUBBELCONCERT: ARTIST RESIDENCY DE LINK: GENEVIEVE MURPHY / MARTIN VAN HEES
De Artist Residency van De Link & AMPA met een gloednieuwe compositie van Genevieve Murphy die tot stand komt in de zaal van Het Cenakel. Klassiek gitarist Martin van Hees speelt nieuwe werken van Nederlandse componisten uit zijn tweede soloprogramma ‘Remgewogen’.

De klassieke gitaar is als solo instrument een van de meest kleurrijke en intieme mediums tussen componist, uitvoerder en publiek.
 Het instrument is ontzettend veelzijdig en inzetbaar in verschillende stijlen. Veel van deze stijlen zijn terug te vinden in het programma van Martin van Hees.

Programma

  • volgt nog
Gitarist Martin van Hees is betrokken bij uiteenlopende projecten waarbij hij hedendaagse muziek combineert met jazz cross-overs en kamermuziek. Hij is gitarist bij ensemble Kluster5. Bij zijn afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium ontving hij een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Daarnaast won hij diverse prijzen op internationale gitaar concoursen, onder meer in Nederland, Griekenland en India. Sinds 2014 werkt de gitarist actief samen met hedendaagse componisten. In 2016 was de release van zijn debuutalbum Cadence. In november 2018 vindt de release van zijn nieuwe album Remgewogen plaats.

AGENDA  |  TICKETS