Over De Link

OVER DE LINK

De Link is een gids voor mensen die op avontuur gaan in de ontwikkelingen van eigentijds gecomponeerde muziek. De concertorganisatie, geleid door makers en uitvoerders, is een fundamentele schakel in de keten componisten, musici, producenten, subsidiënten, podia en publiek.

De Link werd opgericht in 1986 als concertserie en is sindsdien uitgegroeid tot een dynamische en gerespecteerde concertorganisatie in Nederland. Dankzij de activiteiten van De Link in Tilburg en Noord-Brabant wordt het hele seizoen zichtbaar gemaakt dat het werk van nu levende componisten niet incidenteel is, maar een levendige praktijk en een vaste waarde binnen het concertleven in binnen- en buitenland.

De concertserie van De Link in het Cenakel is de grootste concertserie in Nederland met een programmering volledig gericht op nieuw gecomponeerde muziek. De Link is initiatiefnemer van de Stadscomponist Tilburg, de Artist Residency De Link & AMPA, organiseert bijeenkomsten met muziek, filosofie en cultuurwetenschappen met Academic Forum Tilburg University en presenteert concerten in diverse expositieruimtes in Noord-Brabant. Vanaf 2020 presenteert De Link iedere twee jaar een eigen productie van internationale allure.