STADSCOMPONIST

STADSCOMPONIST ANTHONY FIUMARA

Een stadscomponist voor Tilburg. De Link heeft Anthony Fiumara gekozen om tot eind 2019 deze rol te vervullen.

De stadscomponist is een van de projecten van Geert van Boxtel, die door de provincie Noord-Brabant is aangesteld om klassieke muziek bij een breder publiek te laten landen. Als stadscomponist krijgt Fiumara de opdracht klassieke muziek te verlevendigen en de presentatie te vernieuwen. Dat moet leiden tot nieuwe composities, evenementen en nieuwe samenwerkingen. Anthony Fiumara is vanaf september ook aangesteld als docent compositie en analyse aan het conservatorium in Tilburg.

Een initiatief van concertorganisatie De Link. Dit project komt mede tot stand met steun van Kunstloc Brabant, de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Tilburg.

Anthony Fiumara (Tilburg, 1968) studeerde muziekwetenschap in Utrecht en werkte jaren als muziekjournalist voor onder andere Trouw. Tot de opheffing in 2009 was hij artistiek leider van Orkest De Volharding en hij stond aan de wieg van zowel het OUTPUT Festival voor elektrische gitaar in hedendaagse muziek als het cross-over-ensemble Lunapark. In 2016/2017 was hij Composer in Residence bij het Noord Nederlands Orkest. In 2017 Composer in Focus bij November Music. Anthony schreef o.a. voor Ensemble Musikfabrik, Slagwerk Den Haag, Temko, Holland Baroque, Ralph van Raat, Aart Strootman, Tom Sanderman.

www.anthonyfiumara.com